Webdesign – illustreret håndbog:

2. reviderede udgave

Efter 2 år som den mest populære danske grundbog om konstruktion af hjemmesider udkom Webdesign – illustreret håndbog i foråret 2005 i en ny, stærkt revideret og opdateret 2. udgave.

1. udgave af bogen, der er trykt i to oplag, er udsolgt fra forlaget. Forlaget udgav i marts 2005 en stærkt revideret og opdateret 2. udgave, som du kan læse om herunder.

Den nye udgave er revideret og opdateret i forhold til førsteudgaven, der udkom for godt 2 år siden. Førsteudgaven af bogen har opnået en stor popularitet.

I den nye udgave er der mange ændringer, store som små, men grundtrækkene i bogen er uændrede, med det samme antal kapitler om de samme emner. Du kan læse mere om bogen på websiden for førsteudgaven.

Hvem har brug for denne bog?

Enhver, der laver hjemmesider, må nødvendigvis have indsigt i de teknologier, der skal anvendes til websidekonstruktion. Denne bog henvender sig til alle, der i professionelt eller privat regi udvikler hjemmesider.

Bogen er velegnet til både selvstudium og kursushåndbog, til begyndere såvel som mere erfarne. Eneste bog på dansk, der går i dybden med alle de relevante teknologier, og med masser af henvisninger til, hvor du kan finde yderligere uddybning.

Hvad indeholder denne bog?

 • En fuldstændig gennemgang af alle HTML-markører og deres attributter, med snesevis af eksempler på markørernes anvendelse.
 • En grundig indføring i stylesheet-teknologien (CSS), som er det værktøj, der skal anvendes til at udvikle visuelt attraktive og tilgængelige websider.
 • En grundig indføring i moderne websidelayout ved hjælp af stylesheets.
 • Klar besked om, hvorledes du indretter navigations- og menusystemer.
 • Hvordan du håndterer billeder på websiden.
 • Grundige orienteringer om elektroniske formularer, JavaScript og dynamisk HTML.

Væsentlige nyheder i 2. udgave:

 • Over 200 illustrationer, hvoraf mange helt nye.
 • Udvidet stikordsregister. Over 600 opslagsord.
 • Nyt appendiks med beskrivelse af alle markører i HTML 4.01 og deres mulige attributter.
 • Nyt materiale om typografi - valg af skrifter og skriftstørrelser.
 • Væsentligt nyt materiale om layout af websider.
 • Nyt materiale om menuer og navigationssystemer.
 • Stylesheet-formaterede navigationsbjælker og menupaneler.
 • Nyt materiale om dynamiske menuer.
 • Opdateret og nyt materiale om JavaScript og dynamisk HTML.
 • Kildekode og support på www.webdesign101.dk

Du kan downloade en 94 kilobyte pdf-fil der omfatter bogens indholdfortegnelse. Kræver Acrobat Reader.

Hvorfor netop denne bog?

“Webdesign – illustreret håndbog” er den definitive danske grundbog i faget websidekonstruktion, som bedst forklarer hvordan du udvikler brugervenlige og tilgængelige websider på basis af internationale standarder. Og vel at mærke websider, som tegnes ens i alle browsere, både nu og i fremtiden.

Læs her, hvad bogens købere har skrevet om den: Læsernes mening.

Hvem har skrevet bogen?

Jeg har i en årrække været webmaster på Ikast handelsskole & kursuscenter. Jeg har også undervist i webdesign, webgrafik og webkommunikation på Ikast Handelsskoles kursuscenter og på IT akademiet.

Mine bøger er derfor skrevet med et skarpt øje for fagets praktiske sider. Alle mine eksempler er gennemprøvet i mange browsere og er ofte teknikker, jeg selv bruger på mit websted, www.webdesign101.dk.

På dette websted finder du både kildekode til bogens eksempler og support i form af supplerende artikler om en lang række forskellige emner.

Denne side er senest opdateret: March 25, 2006

Webdesign håndbog

Webdesign – illustreret håndbog

– er i løbet af kort tid slået igennem som grundbogen for dem, der ønsker at lære sig websidekonstruktion, og tillige ønsker at gøre det på en håndværksmæssig solid måde. Køb den hos forlaget Globe.

Webdesign med XHTML

– er endnu en bog om webdesign, jeg har begået, og som blev udgivet i marts måned 2004 af forlaget Globe. Du kan læse om mine ideer med denne bog på websiden “ Webdesign med XHTML”.

Online support

Hvis du bliver abonnent på mit nyhedsbrev får du øjeblikkelig e-mail opdatering i tilfælde af rettelser eller uddybende forklaringer til eksempler og beskrivelser mine bøger.

Samtidig får du også gennem disse nyhedsbreve besked om nye og opdaterede artikler på dette websted.

Du kan læse mere om denne sag på websiden Nyhedsbrev.

Søg på siderne