1. Forsiden
  2. » Sandkassen

True grid CSS layout

Denne side er layoutet som et "true grid" layout med rækker af kasser, der viser samme størrelse, uanset indholdet i den enkelte kasse.

Eksemplet er lavet med CSS table-egenskaberne, der vises nogenlunde korrekt i alle nyere browsere, inkl. Internet Explorer 8.

Denne side er formateret af css-filen showcaseclobal.css. Kasserne i sidens artikeldel formateres af et stylesheet i head-delen af siden, som du kan se ved at bruge browserens Vis kilde funktion.

Moderne websidelayout

Efter frigivelsen af Internet Explorer version 8 i foråret 2009 er det attraktivt at overveje at bruge CSS-table egenskaberne til layout.

I denne artikel gennemgår jeg disse egenskaber og demonstrerer, hvorledes de kan bruges til layout af websider. Jeg beklager på forhånd: artiklen er frygtelig lang. Hvis du er hip på ideen kan du måske nøjes med eksemplerne.
CSS-table layout modeller. (Maj 2009).

Avancerede float-layouts

CSS layout af websider ved hjælp af float-egenskaben bliver heldigvis mere og mere populært. Jeg har derfor skabt en lille serie avancerede layoutmodeller, der på kort og komprimeret form gennemgår konstruktionen af de mest almindelige layouts:
Avanceret floatlayout. (Maj 2009)

Sandkassen er den del af mit websted, hvor jeg laver eksperimenter af mange forskellige slags, uden at eksperimenterne i sig selv nødvendigvis skal føre til noget.

Det er også her, der ligger løsninger på nogle af de problemer, jeg bliver stillet overfor af mine "kunder", det vil sige de mange mennesker, der læser mine bøger og/eller mine nyhedsbreve, eller som bruger mit websted. Læs mere...

Duis autem vel eum

Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, ve.

Hvad gør cykelrytttere her? Tjah, mine websider har ikke flotte produktbilleder, så for at illustrere variationsmulighederne har jeg bare klasket dette billede ind ...