Webdesign 101 noter om

JavaScript

JavaScript sektionen indeholder nogle artikler om almindeligt anvendte scripts, samt nogle undersektioner, hvor jeg har skrevet nogle artikelserier om emner, der har optaget mig.

Annonce- og billedrotatorer

Nogle læsere har forespurgt på dette emne, det vil sige vise en serie forskellige billeder som et banner eller simpelthen autovisning af en serie billeder. Jeg har skrevet om det tidligere i mine artikler om JavaScript rollovers, om JavaScript slideshows og om moderne JavaScript gallerier. Her er imidlertid nogle meget simple eksempler:
Banner rotator
Visning af et tilfældigt billede. (September 2008).

JavaScript Rollovers

De CSS-drevne menuer, jeg beskriver i artiklerne om dette emne, vinder øget indpas. Der er en række fordele forbundet med brugen af dem.

Der vil imidertid fortsat være masser af situationer, hvor du ønsker en grafisk rollover. I så tilfælde er der ingen vej uden om JavaScript. I en serie artikler gennemgår jeg disse rollovers fra A til Z.
JavaScript Rollovers

Grafisk rollover med ultrahurtig overførselstid

Skal du lave en grafisk rollover skal du betænke, at overførselstiden for din webside øges betragteligt, des flere knapper der er. Artiklen “Grafisk rollover med ringe tyngde” demonstrerer, hvordan du reducerer overførselstiden til en tiendedel eller mindre. Burde være tvungen læsning for alle websmede ...
Grafisk rollover med ringe tyngde

JavaScript slideshows

Jeg har gang på gang både i undervisningen og på anden måde fået bekræftet, at JavaScript slidehows er et populært tema. Mine første artikler om emnet var simpelthen de samme lektioner, jeg gav til de interesserede.

Jeg har fornylig opdateret mine artikler om emnet:
JavaScript slideshows

JavaScript tidslinie

En variation over slideshow temaet er tidsliniescriptet, der gør det samme som ovennævnte, men med flere variationsmuligheder:
JavaScript slideshows

Diverse tips og eksempler

Godt ord igen!
Hvad er websidens url?
Markering af nye oplysninger
Nedtælling til en bestemt dato
Datostempling af websider
Åbne et nyt browservindue
Klik - og klik igen
Vis og skjul flere elementer
Vis og skjul inline noter
Password-beskyttelse af visse websider
Digitalt ur på websiden

Gamle websider

Her har været links til noget meget gamle sider, med bemærkningen: “Hvis du har brug for noget af det, der er linket til herunder, er det på tide du opdaterer din viden om websidekonstruktion, for eksempel ved at købe en af mine bøger: Webdesign håndbøger.”

Truslen er nu blevet til en realitet: Jeg betragter de tips, som var beskrevet i disse artikler, som dybt forældede og kan ikke længere stå ved disse anvisninger. Det gælder på mit websted antagelig også mange andre artikler, men lige i dette tilfælde er jeg blevet gjort opmærksom på forholdet.

Jeg anbefaler at du kigger på opdateringsdatoen på mine artikler før du du går helt overbord. Jeg startede dette websted i 1997 og har vedblivende skrevet nye artikler uden at bekymre mig for meget om at fjerne de gamle.

Denne side er senest opdateret: 17. April, 2010