Diverse artikler

Denne artikeloversigt omfatter

  • Artikler der ikke let lader sig rubricere under et af hovedmenuens punkter.
  • Visse artikler, der er opdateringer til ældre artikler i denne sektion.
  • Visse ældre artikler, der stadig kan have en interesse for nogle, i lettere bearbejdet form.

Artiklerne er groft sorteret i omvendt kronologisk orden, det vil sige med de nyeste nævnt først. Denne oversigt nævner ikke alle artikler på dette websted. Vil du have en mere fuldstændig artikelfortegnelse, må du bruge mit Site Map.

En del andre artikler, der også falder uden for den almindelige sektionsopdeling af artiklerne på dette websted, finder du i min “sandkasse”.

Til dig der overvejer en profession indenfor webdesign

Det er i dag en ganske populær profession at have med webudvikling- og design at gøre. Det skyldes blandt andet, at du har mulighed for at lave dine egne hjemmesider og eget content dertil. Det er dog en profession som giver dig massevis af nye udfordringer og spændende opgaver, så du skal i den grad være med på, at langt fra alle arbejdsdage er ens.

 

Find det rigtige software til at hjælpe dig

 

Her på siden kan du finde masser af information omkring webdesign og hvordan du får forståelsen af diverse værktøjer. Som du måske allerede ved, så er der et utal af værktøjer når det drejer sig om at kreere og lave sin egen hjemmeside. Det er ikke noget som kan gøres uden en forståelse for alt det basale, og selv derefter kræver det godt med øvelse. Du kan her på siden få nogle gode noter til hvordan du kommer godt i gang, men du skal selv ville lave det. Hvis du er typen som giver op når det hele ser for svært ud, så er hverken webdesign eller webudvikling noget du bør begive dig ud i. Hvis du dog finder stor interesse i at få en bedre forståelse for webdesign, så er du kommet til det helt rette sted. Som med så mange andre professioner, så kræver dét at lave en webside mere end ”bare” at ville det. Du skal som sagt have en grundforståelse for det du skal lave, og det får du i form af begreber og vigtigst af alt: det rigtige værktøj. Selvom webudvikling og webdesign skal gøres over en computer, så betyder det ikke, at du ikke skal have fat i nogle bestemte værktøjer. Det rette software er guld værd og kan være en rigtig god hjælpende hånd. Du kan blandt andet se et stort udvalg af software lige her. Så kan du allerede overveje om nogle af disse software kan bruges.

 

Læs mere om uddannelsen lige her

 

Når det handler om webdesign så er det præcis hvad det lyder som. Det handler om hvordan hjemmesiden skal se ud. Webdesigns er meget forskellige, men resultatet skal gerne se tiltalende ud, så kunder har lyst til at bevæge sig rundt derinde. I mange tilfælde er hvordan en hjemmeside ser ud et spørgsmål om præferencer. Der er dog kunder som ønsker bestemte budskaber som skal komme til udtryk igennem disse hjemmesider. Noget andet du skal overveje, er også hvordan websiden ser ud på en mobil. Det kan meget vel være, at hjemmesiden er superflot når du ser den på computeren, men det er vigtigt at du også sørge for, at det hele fungerer i tilfælde af, at gæster skulle ønske at besøge hjemmesiden fra mobilen. Hvis ikke du er opmærksom på dette, så kan siden ende med at se kludret og rodet ud, og så mister du besøgende. Hvis du allerede nu ved, at det er webdesign du gerne vil have at gøre med, så kan du passende overveje at tage et kig på hvad uddannelsen består af lige her. Du kan lære en hel del på din uddannelse, men erfaring og øvelse vil helt sikkert gøre fremskridt også.

Denne side er senest opdateret: 8. April, 2021